Select Page

Casal Jove

S’adreça a tots els adolescents i joves del barris de La Florida i Les Planes de 13a 17 anys i funciona de dilluns a divendres a partir de les 17.00h i els caps de setmana.

L’activitat diària consta de tres espais diferenciats: l’acollida i trobada, l’espai de suport a l’estudi i l’activitat.

Fomentem la participació juvenil; a través de les diverses activitats el joves del barri poden canalitzar inquietuds individuals i col·lectives; i són partícips i productors dels seus propis projectes. A través de les assembles, la construcció conjunta de la programació, el treball per projectes, l’aprenentatge servei i la vinculació al projecte general d’entitat.

Fomentem l’accés a les noves tecnologies, l’aplicació en la seva vida quotidiana i l’ús segur i sostenible.

L’oci nocturn alternatiu (Nits Joves), l’intercanvi entre entitats i les accions comunitàries i solidàries, acaben de donar forma al projecte del Casal Jove.

Amb els nois i noies adolescents treballem amb el mètode de projectes. Dissenyar un projecte no és només plantejar que farem, sinó també per què ho farem, com ho farem I com hem viscut l’experiència.

Quan els projectes adquireixen una dimensió de servei a la comunitat esdevenen experiències d’aprenentatge – servei. En el marc del lleure, l’aprenentatge –servei constitueix una manera d’aprofundir en els valors de la pedagogia dels projectes I de practicar la ciutadania activa I compromesa.

 

Principals activitats

  • Tallers de cuina on els i les joves no sols aprenen a cuinar sinó que adquireixen una cultura d’alimentació saludable i assequible econòmicament.
  • Tallers de joc esportiu, tallers musicals.
  • Projectes solidaris com el projecte d’aprenentatge servei en col·laboració amb la Barcelona Magic Line i l’Obra Social de Sant Joan de Déu.
  • Sortides i intercanvis amb altres entitats, com la Trobada Jove, sortida de cap de setmana amb més de 150 joves d’entitats de l’Hospitalet.

Contacta amb nosaltres. Involucra't.

Pots col·laborar amb nosaltres de diverses maneres. Totes i cadascuna d’elles ajudaran a desenvolupar la missió de l’entitat amb èxit.

Carrer del Pedraforca, 29, 08905 Hospitalet de Llobregat

Truqueu-nos: 93 551 49 73